Om at male

“Det er med øjnene, mine billeder skal opleves. Jeg betragter dem som mislykkedes, hvis de ikke kan tale for sig selv. Nu er der jo malere, der ligefrem får forklarende foredrag om deres malerier optaget på bånd, så publikum kan blive belært om, hvordan de skal forstås. Andre bliver af deres forkæmpere udlagt som kunstneriske paralleller til en eller anden dybsindig filosofisk forfatter. For mig at se er der noget tvivlsomt ved en sag, som kræver så kraftigt et forsvar. Et godt billede taler direkte til sindet uden noget mellemled af teorier eller ord. Farvernes spil på fladen, det er nok til at fylde min tilværelse og beskæftige mig ved staffeliet resten af livet.”
Skive Amtsblad, oktober 1964

”Hovedsagen for mig er det koloristiske element. Indtrykket er det vigtigste, detaljerne overflødige i sammenhængen. Jeg tilhører den kunstnerårgang, der i læreårene endnu sled i det med anatomi og perspektiver. Selvfølgelig er det ikke nogen skade til at have lært det, men det er heller ikke nogen skade til at glemme det igen. Det er jo ikke det, kunsten består i.”
Thisted Amts Tidende, 11 september 1969

“Jeg er ikke ute etter å spre et litterært budskap gjennom mine malerier.
Jeg dyrker form og farge. Det rene maleri, om man vil.”
Dine bilder tyder på at du er glad i natur?
“Jo, jeg er født og oppvokst med skogen tett inntil huset. Når det gjelder mine malerier er det vel mer riktig å si at jeg liker å skildre menneskets plass i omgivelsene.
Jeg ‘plager’ min kone og min datter til å sitte modell både inne og ute, og prøver å feste stemninger og situasjoner ved hjelp av kraftige og raske penselstrøk. Håper å få en viss uttelling for denne arbeidsmåten i form a spontanitet.
Av øjeblikkets nærhet.”
Ukendt norsk avis, 10 maj 1984